Joke Postma

 

Expositie ‘De Stijl anno 2017’  Logo De Stijl anno 2017

Precies een eeuw geleden (oktober 1917) werd het tijdschrift De Stijl voor het eerst uitgegeven. Dit was de basis voor de kunstbeweging De Stijl, die samen met andere kunststromingen, de weg effende naar de abstracte kunst. Het werk van Mondriaan is ons wel het meest bekend, maar ook het werk van de zelfbenoemde oprichter van De Stijl, Theo van Doesburg, en andere leden van De Stijl is ons niet vreemd.

Dit jaar herdenkt Nederland het 100-jarig bestaan van De Stijl onder het motto ‘Mondrian to Dutch Design’. Een van de lokale initiatieven die hier bij aansluit is ‘De Stijl anno 2017’, een tijdelijk collectief van acht kunstenaars, designers en vormgevers. Zij willen hun stijl anno 2017 aan het publiek laten zien.

Op 20 oktober wordt de expositie ‘De Stijl anno 2017’ geopend en in de daarop volgende week kunt u elke dag (behalve maandag) de expositie bezoeken. Er is elke dag een van de leden van het collectief aanwezig. Het belooft een bijzonder interessante en gevarieerde expositie te worden. Enkele deelnemers reageren met een of meerdere werken op De Stijl, anderen laten hun stijl anno 2017 zien.

Op maandag is de expositie gesloten, dan is er de lezing van Albert Vissers. Hij plaatst in de lezing De Stijl in een artistiek en maatschappelijk kader van de eerste helft van de vorige eeuw. Bijzonder interessant om De Stijl in een breder cultuurbegrip te plaatsen.

Deelnemers:
Helma Broekhof, Geert de Bruijn, Betty van Helmond, Bea Key, Angelique Kleijne, Wido Mossou, Joke Postma en Albert Vissers.

Programma:
• Vrijdag 20 oktober van 19.00 - 21.00 uur in de Versterhof : opening expositie door wethouder Pennings.
• Zaterdag 21 oktober tot en met zondag 29 oktober van 14.00 – 17.00 uur is de expositie te bezoeken.
Maandag gesloten, dan is de lezing De Stijl in De Rode Rik 2.0. De expositie is gratis te bezoeken.
• Maandag 23 oktober van 14.00 - 16.30 uur in De Rode Rik 2.0: Lezing ‘De Stijl’ door Albert Vissers, entree: € 4.

U bent van harte welkom bij de opening, de expositie en de lezing!

De Versterhof: hoek Gogelstraat/Versterplein in Vught. Parkeren bij station/Albert Heijn (onder spoor door, 2 minuten lopen)
De Rode Rik 2.0: Van Sonstraat 49a in Vught Kijk voor meer info op:
www.facebook.com/De-Stijl-anno-2017

Poster

Met dank aan Angelique Kleijne voor ontwerp logo en poster